اصول اساسي كاردرماني كودكان فلج مغزي آتتوئيد
1- از آنجائيكه تونوس عضلاني در كودكان آتتوئيد متغير مي باشد كمك به تثبيت تونوس عضلاني مخصوصا در نواحي پروگزيمال اندامها از اهميت فوقالعاده اي برخوردار مي باشد.
2- وزن انداختن بر روي مفاصل
3- تسهيل سازي واكنشهاي Head Righting، تعادلي و حفاظتي.
4- كمك جهت افزايش ثبات نواحي كمربند شانه اي
5- تسهيل سازي (افزايش) تون عضلاني اكستانسورها، ابداكتورهاي نواحي سر، تنه و كمربند لگني و شانه اي و تحريك اكستانسورهاي مچ، دست و آرنج جهت بهبود عملكرد دست بيمار.
6- كمك به بهبود ثبات مفصلي و كم كردن تحرك مفصلي
7- مقدم بودن پروگزيمال اندام به ديستال آن در انجام تمرينات تسهيل سازي
8- در صورت وجود رفلكس A.T.N.R در كودك و عدم آشنايي كودك با خط وسط بدن، تمام فعاليتهاي درماني بايد در خط وسط صورت گيرد.
9- كار بر روي حركات چشم از اهميت زيادي برخوردار مي باشد. سر كودك را ثابت نگه داشته و وي را تشويق نماييد كه به اطراف، بالا و پائين نگاه كند و با وسائل مختلف كه در اطراف وي قرار دارند بازي نمايد.
10- كار بر روي حركات مستقل سر: مي دانيم كه حركات سر ممكن است وابسته به حركات تنه باشند، بنابراين مي توانيد با ثابت نگه داشتن تنه حركات مختلف را در سر كودك تمرين نماييد.
11- به علت آنكه اكثر كودكان آتتوئيد از نوع كوادري پلژي مي باشند بايستي در طي فعاليت و حركت درماني، هميشه پوسچر متقارن سر و تنه و اندامها را حفظ نمود. اين امر در جلوگيري از اسكليوز مؤثر مي باشد.
12- كار بر روي تمركز بينايي ( Visual Fixation ) نيز يكي از اصول كاردرماني اين كودكان مي باشد.
بنابراين اگرچه در گذشته دور، كودكان مبتلا به فلج مغزي افرادي معلول و غيرقابل درمان محسوب مي شوند، ولي امروزه به مدد علوم توانبخشي خصوصا كاردرماني، اين افراد مي توانند با انجام تمرينات و فعاليتهاي مستمر و دريافت خدمات كاردرماني بسياري از مشكلات خود را حل كرده و حتي در زندگي استقلال پيدا كرده و در جامعه ايفاي نقش کنند.
کاردرمانی شیراز
دکتر پیشه ور
کاردرمانگر درمان اختلالات حرکتی سجاد پیشه ور
درمان فلج مغزی شیراز