توانبخشی آسیب های ورزشی
توانبخشی آسیب های ورزشی یک رویکرد چند رشته ای برای پیشگیری، ارزیابی و درمان آسیب های ورزشی و کمک به بازیابی توانایی های ورزشی پس از آسیب دیدگی است.
اولین گام برای بهبودی، تشخیص دقیق از یک متخصص آسیب دیدگی ورزشی است. به طور معمول، مرحله اولیه درمان شامل کاهش درد و ناراحتی است.
پس از کاهش درد و تورم، اقدامات توانبخشی با هدف تسریع بهبودی و کاهش عوارض ناشی از آسیب دیدگی آغاز خواهد شد.
کاردرمانی آسیب ورزشی مهم ترین بخش از برنامه درمان و توانبخشی آسیب های ورزشی است ، کاردرمانگر تمریناتی برای هدف قرار دادن اهداف خاص مانند تحرک، تمرین انعطاف پذیری، هماهنگی تعادل و موقعیت مفاصل برای فرد آسیب دیده در نظر می گیرد.
توانبخشی آسیب های ورزشی برای کمک به اطمینان از بازگشت به فعالیت های ورزشی قبل از آسیب دیدگی ، امری ضروری است.
آسیب های اسکلتی عضلانی می توانند اثرات مضر فوری و قابل توجهی بر عملکرد داشته باشند. زمانی که فردی به دلیل افزایش سن یا وضعیت سلامتی، محدودیتهایی در عملکرد روزمره از جمله بیماری ها یا اختلالات مزمن، صدمات یا تروماها را تجربه میکند یا احتمال دارد آن را تجربه کند، مجموعهای از مداخلات توانبخشی لازم است.
توانبخشی افراد در هر سنی را قادر میسازد تا فعالیتهای زندگی روزمره خود را حفظ کرده یا به آن بازگردند، نقشهای معنادار زندگی را ایفا کنند و رفاه خود را به حداکثر برسانند.
توانبخشی آسیب های ورزشی به عنوان فرآیندی که هدف آن به حداقل رساندن عوارض ناشی از آسیب حاد یا بیماری مزمن، ارتقاء بهبودی و به حداکثر رساندن ظرفیت عملکردی، تناسب اندام و عملکرد پس از آسیب دیدگی است.
فرآیند توانبخشی باید هر چه زودتر پس از آسیب شروع شود و با سایر مداخلات درمانی تداوم داشته باشد. همچنین میتواند قبل یا بلافاصله بعد از جراحی شروع شود، زمانی که آسیب به مداخله جراحی نیاز دارد
کاردرمانی برای کمک به ورزشکار از چه تکنیک ها و روش هایی بهره می برد؟
فعالیت های عملکردی
ورزش و تمرینات خاص برای بهبود توانایی در فعالیت های ورزشی
تیپینگ
تکنیک های درمان دستی
تمریناتی برای بازسازی عضلات
تجهیزات ورزشی
اهداف توانبخشی آسیب های ورزشی
تسکین درد و التهاب
جلوگیری از پیشرفت آسیب دیدگی
کاهش احتمال آسیب دیدگی مجدد
بازیابی توانایی های ورزشی برای بازگشت هرچه سریع تر به سطح آمادگی قبل از آسیب دیدگی
کاهش عوارض ناشی از آسیب های ورزشی