پاهای اکثر افراد مستقیم رو به جلو یا به سمت بیرون است؛ اما در برخی از افراد، پاها به سمت داخل است. داخل بودن پاها را انحراف پا به داخل یا پاهای کبوتری مینامند. وزن بدن افراد سالم بر روی پاها به صورت مناسب پخش می شود تا تعادل در ایستادن و راه رفتن ایجاد شود. هنگام راه رفتن، چنانچه توزیع وزن بدن، بیشتر به سمت داخل یا خارج باشد، سبب چرخش مچ پا به همان سمت خواهد شد. این چرخش برای حرکت و راه رفتن صحیح، مهم و ضروری است؛ اما اگر این چرخش از حد مناسب و طبیعی فراتر رود، موجب آسیب دیدگی پاها خواهد شد
چرخش مچ پا به سمت داخل می تواند باعث بروز درد و مشکلات بسیاری برای پاها، مانند آسیب به مچ پا و رباطها شود. این بیماری به دلایل متفاوتی ایجاد می شود که شایع ترین آنها، ژنتیکی یا نقص مادرزادی است. خانم هایی که اکثراً از کفش های پاشنه بلند استفاده می کنند و موجب قرار گرفتن پاها در وضعیت غیر طبیعی به مدت طولانی می شوند و همچنین افراد مسن با افزایش سن و تضعیف عضلات پاها و در پی آن ضعف مفصل مچ پاها، به مرور دچار این عارضه خواهند شد. در ادامه به بررسی راه های تشخیص، درمان و تمامی نکات مربوطه خواهیم پرداخت.
درمان چرخش مچ پا به داخل یا خارج
بسیاری از افراد چرخش مچ پا به داخل را نادیده میگیرند و یا آن را به عنوان مرحله ای از رشد بدن تلقی میکنند که به خودی خود خوب میشود؛ اما چرخش مچ پا به داخل در صورت درمان نشدن منجر به بروز مشکلات و سایر علائم مربوط به بدشکلی پاها میشود، از جمله: بونیون (قوز شست پا)، دردهای تشدیدشونده، درد زانو، درد کمر، درد لگن، درد ساق پا و افزایش وزن. معمولاً برای افرادی که به چرخش مچ پا مبتلا هستند ارتزها یا کفیهای مخصوص (مخصوص کفش) تجویز میشوند که وضعیت را حفظ کند که زمان استفاده از ان با کمک کاردرمانگر میتواند تجویز شود و بهترین راه درمان استفاده از تمرینات کاردرمانی است که میتواند وضعیت را اصلاح کند .
کاردرمانی قصردشت شیراز