🎯#بهینه_سازی_فضای_خانه برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (بخش آخر)
منبع: http://www.autism-programs.com/articles-on-autism/optimum-home-environment-for-children-with-autism.htm
نویسنده: Steven R. Wertz
ترجمه: #سوسن_اسفندیاری
kardarmanishiraz.ir
🌾#اتاق_بازی_کودک _اتیستیک
در خانه، برای کودکتان یک اتاق بازی مناسب درست کنید. با انداختن یک تشک روی زمین می توانید از این اتاق به عنوان اتاق خواب در طول شب نیز، استفاده کنید. اتاق باید به گونه ای طراحی شود که محیطی راحت و امن و به دور از #محرک_های_حسی باشد. محیطی که کودک را تشویق به #توجه و #تمرکز بر روی مواردی که شما در نظر دارید بکند و مواردی که باعث #حواسپرتی کودک می شود در آن وجود نداشته باشد. در این اتاق نباید چیزی وجود داشته باشد که کودک اجازه دست زدن به آن را نداشته باشد و از شما " نه" بشنود.
🌾فهرستی از پیشنهادات در مورد اتاق بازی :
1) یک اتاق با ابعاد 3 در 3 می تواند محیطی مناسب برای کنترل کودک باشد. اگر فرزند شما بزرگ تر و فضای بیشتری در خانه دارید، می توانید فضایی بزرگتر را به کودک اختصاص دهید.
گفتاردرمانی خوب در شیراز
2) #محرک_های_دیداری را کم کنید و اسباب بازی ها را در قفسه های بالایی بگذارید تا اسباب بازی ها و اقلام دیگر از دسترس کودک شما دور باشد و هم سطح چشم کودک نباشد. به این ترتیب فرزند شما وادار می شود برای دسترسی به آنها از شما درخواست کند و به این صورت فرصتی برای درخواست و #ارتباط خواهد داشت. از کاغذ دیواری های طرح دار استفاده نکنید. از یک رنگ روشن، خوشایند و خنثی برای دیوارها استفاده کنید.
3) یک میز و صندلی با ارتفاع مناسب قد فرزندتان در اتاق قرار دهید تا کودک هنگام کار کردن کاملا راحت باشد.
4) از یک پرده ساده برای پوشاندن پنجره و #حذف_نور ورودی که ممکن است باعث جلب توجه و تحریک کودکتان شود استفاده کنید.
5) در صورت امکان، اتاق دارای دستشویی یا مجاور دستشویی را برای کودکتان انتخاب کنید تا رفت و آمد به دستشویی راحت باشد و باعث گیجی یا خستگی کودک نشود.
6) از لامپهایی با نور مناسب استفاده کنید.
7) از کفپوشهای راحت و مشمعی استفاده کنید، زیرا شما و کودکتان، برای بازی و آموزش، می توانید به راحتی روی زمین بنشینید و نگران کثیف شدن فرش نباشید.
8) در ابتدای هر جلسه، همه وسایل مورد نیاز مانند غذا، نوشیدنی، اسباب بازی، کتاب ها را در اتاق قرار دهید تا در صورت نیاز در دسترس شما باشد و مجبور به ترک اتاق نشوید. اگر فرزند شما چیزی را بخواهد، می تواند آن را از قفسه بردارد بدون اینکه نیاز به ترک اتاق و مختل شدن جلسه آموزش باشد.
گفتاردرمانی اوتیسم در شیراز
9) باید در اتاق دوربین مداربسته یا آینه هایی تعبیه شود تا بتوانید زوایای مختلف اتاق را ببینید. در فضای اتاق از شیشه های ایمن(نشکن) استفاده کنید و همچنین یک میکروفن در اتاق نصب کنید تا بتوانید به راحتی صداهای داخل اتاق را بشنوید.
‼️‼️نکته پایانی: مهم این است که یک مکان راحت برای کودکتان درست کنید. به این صورت کار خودتان را آسانتر می کنید. هیچ کدام از این پیشنهادها قانون نیستند. اینها راهنمایی ها و اصولی هستند که شما با توجه به شرایط خانوادگی و فرهنگی خودتان آنها را تغییر و با امکانات و محیط خود وفق دهید.
کپی رایت © 2012 Steven R. Wertz
کلینیک گفتاردرمانی در شیراز
بهترین دکتر گفتاردرمانی در شیراز