🍏تعریف کمردرد وشیوع آن:
کمردرد (به انگلیسی: Low Back Pain) مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو میشوند. آمار نشان میدهد که ۸۰٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کردهاند.اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است.
کلینیک تخصصی قصردشت
در ستون فقرات، درصورت ضایعه و درگیرشدن عناصر حساس به درد همانند ماهیچهها و تاندون آنها، رباطها، فاسیا، مفاصل بین مهرهای پشتی (مفاصل فاست یا آپوفیزیال)، اعصاب نخاعی و ریشههای آنها، عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه و یا نقاط دورتری به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند.
🍏علل درد های کمری:
عوامل مختلفی در ایجاد درد کمر نقش دارند و تقسیم بندیهای گوناگونی ازنظر مولفان در این ارتباط وجود دارد. سندرم بی تحرکی یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های مزمن و ناتوانی جسمانی حرکتی از جمله کمر درد به شمار می آید. به نظر پزشکان بیش از 85 درصد علل درد های عضلانی مربوط به بی تحرکی است.صرف نظر از عواملی چون چاقی و نوع شغل، مهمترین علل کمردرد عبارتنداز:
🍈درد مکانیکی کمر
🍈درد کمر با منشاء درون وندی
🍈درد کمر التهابی
🍈درد به دلیل عفونت
🍈درد ناشی از تومورها(Tumors)
🍈درد کمر با منشاء عروقی
🍈درد کمر با مبدا روانی
متخصص ارگونومی شیراز،کاردرمانی در کمردرد شیراز
🕪از میان علتهای فوق، دردهای مکانیکی شایعترین علت کمردرد هستند.
علل مکانیکی دردهای کمری
۹۰ درصد دردهای کمری از نوع مکانیکی است.بسیاری از از این اختلالات مکانیکی نیز در قسمت پایین فقرات کمری ایجاد میشود. درحقیقت ناحیه کمری-خاجی(Lumbosacral)شایعترین محل دردهای کمری است.
💉مهمترین علل دردهای مکانیکی ناحیه کمر
🍈کشیدگی عضلانی (Strain)
🍈پیچ خوردگی (Sprain)ها
🍈آسیب مفاصل بین مهرهای پشتی(Facet Joints)
🍈فتق دیسک بین مهرهای
🍈لغزش مهره (Spondylolistesis)کمری
🍈انحراف جانبی ستون فقرات(Scoliosis)
🍈آرتروز(Osteoarthritis)
🍈تنگی مجرای نخاعی
🍈شکستگیها(Fractures)
🍈دررفتگیها(Dislocation)
💉درد کمر با منشاء درون وندی
گاهی دردهای کمری درارتباط با ساختارهای ستون فقرات نبوده و از بافتهای دیگری ایجاد میگردند که ممکن است مبدا درون وندی داشته باشند. به طورکلی، به دردهایی که به علت ارتباطات عصبی مشترک در دستگاه عصبی مرکزی در ناحیه دیگری غیراز منطقه اصلی خود احساس گردند، درد ارجاعی مینامند. بیماریهای دستگاه گوارش همانند زخم دوازدهه، پانکراتیت و زخم معده ممکن است باعث کمردرد گردند. به همین ترتیب اختلالات دستگاه ادراری همانند سنگ کلیه، مشکلات حالبها، تومور پروستات، پروستاتیت (التهاب پروستات) و بیماریهای دستگاه تناسلی در خانمها مثل اندومتریوز و تومور رحم نیز میتوانند باعث ایجاد درد ارجاعی در ناحیه کمر گردند.
ارگونومیست سجاد پیشه ور
💉درد التهابی کمردرد:
برخی از بیماریهای روماتیسمی که باعث ایجاد پدیده التهابی در بافتهای بدن میگردند، ممکن است عامل کمردرد باشند، که شدت درد و محل آن به نوع بیماری بستگی دارد. دردهای التهابی ناشی از یک بیماری روماتیسمی، به هنگام استراحت افزایش و در زمانهای فعالیت کاهش مییابند (برخلاف درد مکانیکی کمری). در بسیاری از این بیماران به هنگام صبح، درد باعث بیداری فرد میگردد که پس از مدتی فعالیت کاهش مییابد.
مواردی از بیماریهای روماتیسمی که ممکن است باعث کمردرد شوند عبارتنداز:
🍈آرتریت روماتوئید
🍈اسپوندیلیت آنکیلوزان
🍈بیماری بهجت
🍈سندرم رایتر
کلینیک تخصصی توانبخشی قصردشت شیراز
بهترین کاردرمانی شیراز
بهترین مرکز فیزیوتراپی شیراز
بهترین مرکز گفتاردرمانی شیراز