کلینیک گفتاردرمانی قصردشت شیراز
کاردرمانی ذهنی/کاردرمانی حسی حرکتی/کاردرمانی ادراکی حرکتی کودکان شیراز/بازی درمانی شیراز
مطابق با یک فرضیه افراد مبتلا به سینستزیا ارتباطات عصبی بیشتری بین مناطق مغز در مقایسه با افرادی که این مشکل را ندارند، دارند. به طور مشابه، مطالعات نشان می دهد که، در حالی که افراد مبتلا به اتیسم ارتباطات عصبی کمتری بین بخش های دور مغز دارند، ارتباطات کوتاه تر یا موضعی تری در بعضی مناطق مغزی وجود دارد.
احتمال دارد که پروسه نرمال قطع ارتباطات عصبی در اوایل زندگی در هر دو شرایط تحت تاثیر قرار گرفته باشد و افراد مبتلا به اتیسم یا سینستزیا بعضی ارتباطات را حفظ می کنند که افراد دیگر طی رشد مغزی خود، آن را از دست داده اند.
این نظر به محققان یک راه جدید جالب برای تحقیق بر روی ژن ها می دهد که بین این دو مشکل تسهیم شده اند و می تواند نقشی در این مسئله ایفا کند که چطور مغز ارتباطات عصبی را شکل می دهد یا از دست می دهد.
در مطالعات انجام شده در حیطه سینستزیا در دانشگاه کمبریج محققین علت پدیده حس آمیزی را مکانیزم آپوپتوز Apoptosis می دانند. این مکانیزم به پدیده هرس مغزی که در دوره اولیه رشد اتفاق می افتد اشاره دارد.
این هرس به طور طبیعی جهت آماده سازی مغز جهت تبادلات محیطی – شناختی انجام می گیرد.
بیشتر تجربه های سینستزیا بصری هستند اما سینستزیا می تواند شامل هر جفت حس هم باشد.
www.kardarmanishiraz.ir
در میان ۳۱ نفر مبتلا به اتیسم در مطالعه که سینستزیا داشتند، متداول ترین فرم ها مشکل رنگ گرافم بود که در آن حروف به صورت رنگی دیده می شود و صدا- رنگ که در آن شنیدن یک صدا تجربه بصری رنگ را تحریک می کند. فرم های دیگر سینستزی گزارش شده مزه ها، لمس یا بوهایی بودند که تجربه بینایی رنگ را تحریک می کند.
افراد مبتلا به اتیسم سطوح بالای حساسیت بیش از حد حسی را گزارش می کنند. این مطالعه جدید یک گام بیشتر در تعیین سینتزیا به عنوان مسئله حسی است که در این جمعیت نادیده گرفته شده است.
این نتایج مطرح می کند که بعضی افراد مبتلا به اتیسم تجربه سینستزیا دارند که ممکن است بر رفتار روزانه آن ها، ترجیحات و بیزاری های آن ها اثر بگذارد- درست همان طور که سینستزی می تواند بر رفتار افراد بدون اتیسم اثر بگذارد.
بهترین دکتر گفتاردرمانی در شیراز