هوش اجتماعی شامل درک احساسات و عواطف خود و همچنین شامل درک آنچه دیگران ممکن است تجربه کنند، فکر کنند و احساس کنند نیز میشود.
کمک به افزایش هوش اجتماعی کودک، به شدت بر سلامت روان او در آینده موثر خواهد بود و کمک میکند که احتمال موفقیت کودک در مدرسه، کار و زندگی افزایش یابد.
درک احساسات دیگران این توانایی را به ما می دهد که دلیل رفتارهای دیگران را بفهمیم و توانایی همدلی و رفتار متناسب با اطرافیان را داشته باشیم.
رشد عاطفی و احساسی از دوران نوزادی آغاز میشود و تا بزرگسالی ادامه دارد. لذت، خشم، ناراحتی و ترس اولین عواطفیاند که در کودکان مشاهده میشوند. به مرور عواطف پیچیدهتری را در او مشاهده خواهیم کرد. مانند کم رویی، خجالت، احساس گناه، غرور و همدلی
در حدود دو ماهگی، بیشتر نوزادان می خندند و علائمی از ترس را نشان می دهند. در تکامل طبیعی، کودک می تواند در 12 ماهگی متوجه شود که شما چه احساسی دارید.
«گریه نکن و اشکات رو پاک کن. اتفاق خاصی نیفتاده» شنیدن این جمله این پیام را به کودک میرساند که احساسات او مهم نیست و این مسئله میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. به همین دلیل، آموزش ابراز احساسات به کودکان برای مراقبت از سلامت آنها اهمیت بسیار زیادی دارد.
البته ابراز بیش از حد احساسات میتواند منجر به این احساس در کودک شود که همه دنیا حول محور او و مشکلاتش میچرخد.
پس مهم است که تعادل را در این امر در نظر بگیرید.
کاردرمانگر کودک یلدا امتنان
کاردرمانی قصردشت شیراز
گفتاردرمانی قصرالدشت شیراز
کاردرمانی دکتر پیشه ور