🍃هفت باور نادرست در مورد #گفتاردرمانی 🍃
1⃣❌ کار گفتاردرمانگر فقط به حرف آوردن کودک است:
✅این باور بسیار نادرست است . حتی بعضی از همکاران در حیطه ی توانبخشی و پزشکانی که به رشته آشنایی دارند این باور را دارند.
شاید این باور نادرست از نام رشته به اشتباه استنتاج میشود.
درست است که یکی از حیطه کار گفتاردرمانگر،اختلالات گفتاری است اما این یکی از چند وظیفه اصلی درمانگر می باشد.
مداخله در زبان (آنچه به وسیله ی آن فکر میکنیم ، مینویسیم،صحبت میکنیم و گفته های دیگران را درک میکنیم)،ارتباط ، بلع و صوت از دیگر وظیفه های اصلی گفتاردرمانگر می باشد.
2⃣❌گفتاردرمانی فقط برای کودکان است
✅این صحیح هست که قسمت عمده ای از مراجعین کلینیکی کودکان هستند ولی گفتاردرمانی به بسیاری از مراجعین بزرگسال و حتی کهنسال کمک شایانی می کند(نظیر:لکنت ،سکته مغزی،مشکلات صوت و تشدید و...)
3⃣❌گفتاردرمانی فقط در کودکی موثر است و اگر کودک بزرگ شود گفتاردرمانی فایده ای ندارد .
✅درست است بهترین سن توانبخشی زیر سنین مدرسه است اما به این معنی نیست که با رشد کودک او پیشرفت نمی کند. بسته به نوع و میزان اختلال زبانی و گفتاری کودک ،نوجوان و بزرگسال می توانند پیشرفت کنند.
4⃣❌گفتار درمانی مساوی است با ماساژ دهان و صورت؟!
✅درمانگر در اختلالاتی نظیر بلع،صوت،دیزارتری و مشکلات این چنینی دست ورزی می کند(شامل تحریکات حسی دهان،pnf ، ماساژ و...) اما به معنی این نیست که تمام اختلالات گفتار و زبان به این امر نیاز دارند برای مثال کودکی که فقط تاخیر زبانی دارد و در ارتباط مشکل دارد قطعا برقراری ارتباط و مسائل زبانی در اولویت است .
بارها شاهد این امر بودیم که این موارد موجب مختل شدن ارتباط کودک با درمانگر شده است.
🔶️
5⃣❌برای گفتاردرمانی ابزار خاصی نظیر رایانه لازم است
✅کامپیوتر،تبلت و دستگاه های این چنینی می توانند به درمانگر کمک کند اما توجه داشته باشید هیچ وسیله و یا ابزاری نمی تواند جای یک درمانگر فعال و خلاق را بگیرید ، فراموش نکنیم هدف اصلی زبان ارتباط است و ارتباط چهره به چهره بسیار بهتر از ارتباط کودک و تبلت یا... است.
🔶️
6⃣❌برای اینکه گفتاردرمانی را شروع کنیم ،کودک باید به یک سن خاصی برسد.
✅یک باور غلط که موجب از بین رفتن سن طلایی کودک می شود، اگر این چنینی امری صحیح بود درمان های کودک محور اصلا ابداء نمی شد و هیچ گفتاردرمانگری در بخش نوزادان بیمارستان (nicu) حضور نمی یافت.
7⃣ ❌ پزشک متخصص باید در مورد گفتاردرمانی تصمیم بگیرد.
✅خیر همچین چیزی کاملا اشتباه است.قطعا زحمات پزشکان در زمینه ی تشخیص و ارجاع به موقع بر کسی پوشیده نیست. اما همانطور که برای مصرف دارو ونوع آن باید به دستور پزشک عمل کرد در مورد اختلالات زبانی و گفتاری نیز فقط گفتاردرمانگر تصمیم گیرنده است و این امر در هر حیطه ی تخصصی دیگری هم نیز صادق می باشد.
✍ #محمد_صنقری
#گفتاردرمانگر
گفتاردرمانی در شیراز
بهترین گفتاردرمانی در شیراز
بهترین گفتاردرمانی در شیراز
خدمات یک کلینیک گفتار درمانی و روش های درمان قطعی لکنت زبان در شیراز
درمان لکنت زبان با جدیدترین برنامه های درمانی (لیدکامب – کمپرداون – FRP و … )، کم شنوایی، تاخیر گفتار، درمان لکنت، درمان اختلال بلع، مشکلات تلفظ، آفازی ( زبان پریشی )، کاردرمانی کودکان دارای اتیسم با روش حسی حرکتی، کاردرمانی ذهنی توسط متخصص مربوطه، اختلالات طیف اوتیسم ( درمان براساس روش PECS و سانرایز )، اختلال یادگیری، اختلال صوت و تشدید براساس درمان دست ورزی حنجره، اختلال تولید و واج شناسی، اختلال در تلفظ صداهای گفتاری، اختلال حرکتی گفتار ( براساس PNF )، اختلال سکته مغزی و فلج مغزی، مشکلات تولید گفتار، اختلالات صوت، اختلالات یادگیری، کم شنوایی، مشکلات توجه و تمرکز، اتیسم، بیش فعالی، کودکان با عقب ماندگی ذهنی و سندروم داون، آفازی و… در تمامی کلینیک های گفتار درمانی در شیراز ارائه میشود.
روش درمان قطعی لکنت زبان در شیراز
روش درمان لکنت زبان در شیراز، با دستگاه های خاصی از جمله، دستگاه دی اس ای انجام میشود، این دستگاه همراه ، با افزایش گردش خون در لب تمپورال و اکسی پیتال مغز توسط بیوفیدبک شنیداری و ریتم دهنده گفتار ، منجر به هماهنگی میا ن نقاط مختلف مغز و در مان لکنت (stuttering) در کودکان و بزرگسالان می گردد
به منظور درمان لکنت (stuttering) در برخورد با افراد و محیطهای نا آشنا به صورت پرتابل عرضه گشته است و همراهی مطمئن در تمامی مراحل درمان افراد لکنتی به ویژه در موقعیتهای استرس زا می باشد . این دستگاه در طول شبانه روز در مواقع بروز لکنت بصورت خود به خود تنظیم گشته و با تغییر فیدبک شنیداری لکنت را بر طرف می کند .
گفتار درمانی برای چه افرادی مناسب است؟
زمانی که کلمه ی گفتار درمانی بر زبان می آید ممکن است تصورات متفاوتی در ذهن شکل بگیرد که گاهی درست و گاهی نادرست است. عده ای به افراد دارای لکنت زبان می اندیشند و عده ای شاید به افراد با مشکلات روحی می اندیشند که فرد گفتار درمانگر از طریق گفتار، روح و روانشان را تسکین می بخشد.
باید بگویم آنچه به واقعیت ماجرا شبیه است تصورات گروه اول است نه دوم! اما درمان لکنت زبان بخش کوچکی از حیطه ی فعالیت رشته ی گفتار درمانی به حساب می آید. این رشته یکی از شاخه های توانبخشی است که دامنه ی فعالیت وسیعی را در این زمینه گسترانده است و نقشی حیاتی و کارگشا ایفا می گند.
در ادامه با حیطه ی فعالیت و نوع عملکرد رشته ی گفتار درمانی بیشتر آشنا می شویم.
دامنه ی فعالیت گفتار درمانی
دامنهی فعالیت گفتار درمانی بسیار گسترده است و همان طور که پیشتر اشاره شد این رشته به درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع می پردازد. ( به مشکل در انتقال مواد غذایی و آشامیدنی از دهان به معده بلع گفته می شود.)
در این قسمت به اختلالاتی اشاره می کنیم که از طریق گفتار درمانی قابل بهبودی یا درمان هستند:
- لکنت زبان
- بلع
- کم توانی ذهنی
- اوتیسم
- بیش فعالی
- شکاف کام و لب
- گفتار فلجی
- آسیب شنوایی
- اختلالات یادگیری
- اختلالات صوت ( صدا)
- اختلالات تلفظی
- آفازی( زبان پریشی): آفازی یکی از اختلالات زبان است که در اثر آسیب مغزی رخ می دهد و دارای علائمی مانند ناتوانی در درک زبان، ناتوانی در تلفظ و ادای درست کلمات، ناتوانی در خواندن و نوشتن و مواردی از این قبیل است.
مواردی که نام برده شده در حیطه ی فعالیت گفتار درمانی گنجانده می شوند، لازم به ذکر است رسیدن به نتیجه ی دلخواه و مطلوب در این زمینه نیازمند صبر و حوصله و تداوم در درمان است و فرد توانخواه بسته به نوع اختلال خویش لازم است صبوری به خرج دهد تا به نتیجه ی مورد نظر دست یابد.
چه افرادی به گفتار درمانی احتیاج دارند؟
برای مراجعه به گفتار درمانگر محدودیت سنی وجود ندارد و هر فردی در هر سن و شرایطی که دچار اختلالات زبانی و گفتاری است و در برقراری روابط اجتماعی از طریق گفتار ضعف دارد لازم است برای بهبودی و درمان به کلینیک گفتار درمانی مراجعه کند.
افراد با شرایط زیر لازم است برای بهبودی و درمان به کلینیک گفتار درمانی مراجعه کنند:
- افراد دارای لکنت زبان و عدم توانایی در تلفظ صحیح کلمات
- افراد مبتلا به کم توانی ذهنی
- افراد اوتیسم
- افراد دچار مشکل در خواندن و نوشتن و ریاضیات
- افراد مبتلا به سرطان حنجره یا سرطان زبان
- افرادی که به سبب مشکلات تنفسی دچار اختلال در گفتار شدهاند.
- کودکانی که با تاخیر زبان باز می کنند
- افراد مبتلا به کم توانی در ادراک کلمات
- بیماران مبتلا به پارکینسون یا MS
- بیمارانی که پس از سکته ی مغزی یا ضربه مغزی دچار اختلال در ادای کلمات و گفتار میشوند.
موارد فوق نمونه ای از بیماران و افرادی است که برای پیشرفت در وضعیت شان لازم است به یک کلینیک گفتار درمانی مراجعه کنند و با حوصله شاهد بهبودی در وضعیت شان باشند.