درمورد آسیب های تلویزیون دیدن،بازیهای کامپیوتری ،موبایل و ..زیاد شنیدید اما این بار میخوام "باهم" از زاویه ی متفاوت به این موضوع نگاه کنیم👍😊
تصور والدین از توصیه های ما گاهی اینجوریه؛ خُب روانشناسا یه چیزی میگن دیگه!
اما من که حرررریف این بچه نمیشم که تبلت و موبایل و ..رو ازش بگیرم،بچه ی فلانی همش سرش تو گوشیه خیلی هم موفقه اصلن کی گفته اینا بَدِ!؟،اگه بچه رو با تبلت سرگرم نکنم پس کی به کارام برسم؟شاید اینجوری بچه باهوشترهم بشه؟!
اینا تصوراتی هست که والدین گاهی بازگو میکنند گاهی میشه از نگاهشون خوند....
ببینید غیر از دانشی که ما در این زمینه کسب کردیم و نتایج تحقیقات علمی بیشماری که به این موضوع پرداختند ،در مراجعاتی که والدین به کلینیک دارند در رَوَند ارزیابی مشخص میشه استفاده ی نادرست و بی رویه از این ابزارها ،گاهی باعثِ ایجاد و اکثر اوقات باعثِ تشدید مشکلاتی در روند رشد کودک شده است.
حالا راهکار چیه👌
_ برای کم کردن استفاده کودک اصلِ "تدریجی" بودن رو از یاد نبرید!یعنی به مرور و در یک بازه زمانی ،دسترسی کودک رو محدود کنید.در یک بازه ی زمانی یک هفته ای به مرور زمانی که کودک اجازه داره از این ابزارها استفاده کنه رو مدیریت کنید ،هم روی دفعات استفاده و هم طول زمان استفاده کودک برنامه ریزی کنید.
_قبل از شروع این کار و برای ساعت هایی که قبلا با این ابزارها پُر میشد و الان خالی میشه،حتما یک جایگزین جذابتر پیداکنید.پیداکردن جایگزین جذاب نیاز به صرف وقت و انرژی بیشتری از طرف شما داره پس نااُمید نشید و نیمه ی راه هدف رو رها نکنید✋
_آستانه تحملتون رو در مقابل مقاوت های حتمی کودک بالاببرید،قاطع باشید اما مهربون😊.شاید روزهای اول مقاومت کودک شما انقدر شدید باشه که بنظرتون بیاد اصلن این کار شدنی نیست،اما اگر سعی کنید کودکتون رو خوب بشناسید و البته ملاحظاتی که ذکر شد رو رعایت کنید موفق خواهید شد👍
_خودتون کمتر گوشی و تبلت دستتون بگیرید،یادتون باشه بچه ها بیشتر از رفتار شما یاد میگیرند و عمل میکنند تا گفتارشما!
_زمان بیشتری برای بازی های حرکتی،هیجانی با کودک بگذرونید ، ممکنه کودک شما انقدر به گوشی وابسته بوده که اصلن فرصت نکرده بازیهای معمول رو یاد بگیره!پس همراهش باشین و غیر مستقیم بهش الگو بدید.فرصت تعامل و معاشرت با همسالانش رو براش فراهم کنید.
_در طول روز ،حتی کوتاه،زمانی رو باهاش بیرون از خونه بگذرونید که به اصطلاح حال و هواش عوض بشه و کلافگی و بهونه گیری که بخاطر خونه موندنِ باعث نشه باز فیلش یاد هندوستون کنه!😊بدون تعارف چندروز اول سخت خواهد گذشت چون کودک قراره یک عادت بد رو ترک کنه!اما اگر صبوری کنید و بدونید که این ترک عادت نه تنها موجب مرض نیست بلکه به نفع کودک شماست.
_به اطرافیان بسپارید(در حضور کودک نه!) که کودک در دوره کنترل است و در این مورد باشما همکاری کنند و این وسایل رو در اختیارش نزارن!
_کتابهای تصویری رنگی و جذاب بخصوص با موضوعات مورد علاقش،مثلا حیوانات،ماشین ها... رو در دسترسش بزارید.
خلاصه که این پروژه ساده نیست اما مُهم اینه که شما بعنوان والدین باآگاهی نسبت به باید ها و نبایدها در رشد همه جانبه ی کودک ،رفتارکنید.
گفتاردرمانگر مریم عبدالهی