مروری بر توانبخشی رباتیک و اهداف آن
توانبخشی رباتیک را میتوان تحولی در مهندسی پزشکی و تعامل انسان و ربات دانست. در این زمینه پزشکان، درمانگران و مهندسان برای کمک به توانبخشی بیماران با هم همکاری میکنند.
اهداف اصلی در این زمینه شامل توسعه فناوریهای قابل اجرا است که بتواند به راحتی توسط بیماران، درمانگران و پزشکان استفاده شود و با افزایش اثر بخشی درمانهای کلینیکی منجر به تسهیل فعالیت های روزمره بیماران گردد.
تاریخچه توانبخشی رباتیک
کنفرانس بین المللی توانبخشی رباتیک هر دو سال یکبار برگزار میشود. اولین کنفرانس در سال 1989 برگزار شد و آخرین کنفرانس در ژوئن 2019 در تورنتو برگزار گردید. توانبخشی رباتیک از دو دهه پیش برای بیماران با بیماریهای نورولوژی معرفی شده است و افرادی که بیشتر از رباتهای توانبخشی استفاده میکنند، درمانگران و افراد دارای معلولیت هستند.
زمانی که رباتهای توانبخشی ساخته شدند، هدف استفاده از آنها بهبود بیماران نبود، بلکه برای کمک به تشخیص اشیاء از طریق لمس برای افراد دچار بیماریهای سیستم عصبی طراحی شده بود.
ربات توانبخشی در روند بهبود بیماران دارای معلولیت در فعالیتهای ایستادن، تعادل و راه رفتن استفاده میشود. این رباتها باید از حرکات انسان استفاده کنند، بنابراین در ساخت این ماشینها باید مطمئن شویم که با پیشرفت بیمار سازگار خواهد بود.
این کار بسیارپیچیده است، زیرا رباتها با افراد کم توان و دارای معلولیت کار میکنند و در صورت اشتباه کردن، نمیتوانند به سرعت واکنش نشان دهند.
مراکز کاردرمانی شیراز
مراکز گفتاردرمانی شیراز
بهترین دکتر کاردرمانی شیراز
بهترین دکتر گفتاردرمانی شیراز
مرکز تخصصی نوروفیدبک شیراز
مطب فیزیوتراپی شیراز _ کلینیک کاردرمانی شیراز _ مرکز گفتاردرمانی شیراز
لیست بهترین پزشک متخصص دکتر خوب شیراز
کاردرمانی در منزل شیراز_فیزیوتراپی در منزل شیراز_گفتاردرمانی در منزل