🅾 درمان اونیکوفاژی (جویدن ناخن)
💧از اعمال اشتباههای رایجی از قبیل تهدید کردن، مجازات کردن و مواخذه کردن که باعث تشدید عقده حقارت (که معمولا با جویدن ناخن همراه است) می شود خودداری کنید.
💧 سعی نکنید تحریکات ذهنی و ترس دائم را در کودک که بین میل به درمان و جویدن ناخن قرار گرفته است، ایجاد نمایید.
💧 از 10 الی 11 سالگی مراقب باشید که عمل خودارضایی جنسی جانشین جویدن ناخن نشود.
💧 به شکفتگی روح کودک کمک نمایید و او را به خود واگذارید و جنبه بیرونی او را تقویت نمایید. او را طوری تربیت کنید که فعال، پر انرژی، شجاع و متکی به خود باشد و از لحاظ جسمی قوی پرورش یابد.
برای دستیابی به این هدف می توانید او را به ژیمناستیک، رفت و آمد با دوستان، ورزش، شرکت در گروههای تفریحی و ....تشویق کنید.
💧مواد محرک را از رژیم غذایی او حذف کرده و این رژیم را به صورت متعادل درآورید. سعی نکنید روی ناراحتی او انگشت بگذارید.
💧هنگامی که این ناراحتی از بین رفت احساس رضایت خود را به او نشان دهید و به خاطر اراده و عاقل بودنش به او تبریک بگویید.
💧در مورد افراد بزرگسال سعی کنید این ناراحتی را توجیه نمایید، جستجو نمایید شاید رگه هایی از احساس حقارت، خجالت، ترس، کمبود شجاعت و ... وجود داشته باشد که از رشد موزون شخصیتی او جلوگیری می کند.
کاردرمانی قصردشت
💧رفتار جسمی، احساسی، فکری، ذهنی و اخلاقی را متعادل نمایید تا اراده، تحرک، پشتکار، اعتماد و خوش بینی را دوباره به وجود آورید. برای این کار ماهها وقت لازم است و نباید در مرحله تحریکات ذهنی در مورد این ناراحتی متوقف شوید. به خود فشار بیاورید که اصلا به این کار فکر نکنید درست مثل اینکه وجود خارجی ندارد.
💧خودتلقینی مثبت و خودهیپنوتیزمی بسیار مفید است.
📚 تذکر: روشهایی مثل مالیدن سیر یا فلفل و خردل به انگشتان یا بی حرکت قرار دادن دستها روی سر یا پشت گردن و .. غالبا بیهوده بوده و حتی گاهی اوقات مضر نیز هستند زیرا احساس گناهکاری، اضطراب، بغض و کینه از اطرافیان را تشدید کرده و در نتیجه باعث می شود احساس محرومیت و سرکشی در شخص ظاهر گردد.
هرگز فراموش نکنید که نیروی هیجان پذیری شخص را با ایجاد بهداشت در زندگی او کاهش دهید.
رفتاردرمانی شیراز
مرکز مشاورات ذهنی و شناختی شیراز
کاردرمانی و گفتاردرمانی و فیزیوتراپی قصردشت شیراز