گفتاردرمانی فلج مغزی یکی از ارکان مهم و اصلی برنامه توانبخشی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به این اختلال است که با هدف تقویت توانایی های گفتاری و ارتباطی در این افراد ارائه می شود.گفتاردرمانی فلج مغزی
تمریناتی برای تقویت عضلات مورد استفاده در هنگام سخن گفتن و شروع بیان، افزایش مهارت های حرکتی دهانی و بهبود درک گفتار برای کمک به مبتلایان به فلج مغزی توسط گفتاردرمانگر ارائه می شود که این راهکارها نقش مهمی در بهبود اختلالات بلع و جویدن و کاهش آبریزش دهان در این افراد نیز دارند.
مشکلات گفتاری و ناتوانی در برقراری روابط اجتماعی در حدود نیمی از کودکان مبتلا به فلج مغزی دیده می شود که این امر نشان دهنده اهمیت خدمات توانبخشی فلج مغزی با گفتاردرمانی است.
بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی دچار مشکلات شنوایی و کم شنوایی هستند که این امر سبب تشدید مشکلات گفتاری در آن ها می شود.
ناتوانی در کنترل عضلات صورت ، گلو ، گردن و سر موجب بروز مشکلاتی در زمینه حرف زدن بطور صحیح ، جویدن و همچنین بلع غذا می شود و گفتاردرمانگر در این زمینه کمک زیادی به فرد مبتلا به فلج مغزی می کند.
کودکان و بزرگشالان مبتلا به این عارضه مغزی در کنترل تنفس و تار های صوتی و همچنین غذا خوردن نیز دچار مشکلاتی هستند و با راهکارهای گفتاردرمانی می توان به بهبود این اختلالات نیز کمک کرد.
یکی از مهم ترین اهداف گفتاردرمانی در مبتلایان به فلج مغزی بهبود و تقویت مهارت های گفتاری برای ایجاد ارتباط اجتماعی با اطرافیان و کاهش مشکلات در آینده است که نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی آن ها دارد.کلینیک توانبخشی قصردشت شیراز
از آن جایی که سال های ابتدایی زندگی کودک ( بخصوص ۳ سال اول ) نقش مهمی در ایجاد توانایی های گفتاری دارد شروع پروسه توانخبشی با گفتاردرمانی نیز در این زمان باید باشد تا شانس موفقیت روش های توانبخشی بالاتر رود.
گفتاردرمانگر در جلسه اول ملاقات با کودک یا بزرگسال مبتلا به فلج مغزی ابتدا ارزیابی دقیق از شرایط وی به عمل آورده و پرونده پزشکی و سوابق بیماری او را بطور دقیق بررسی خواهد کرد ، سپس با توجه به نتایج بدست آمده و همچینین میزان توانمدی های و یا ناتوانی های فرد برنامه درمانی مناسب را برنامه ریزی و اجرا خواهد کرد.
تقویت مهارت های کلامی و زبانی از اهداف گفتاردرمانی فلج مغزی است که به کاهش مشکلات کودکان و بزرگسالان مبتلا در برقراری ارتباط با اطرافیان کمک می کند.
گفتاردرمانگر برای کمک به مبتلایان به فلج مغزی علاوه بر راهکارهایی همچون تمرینات تنفسی ، تمرینات دمیدن ، تمریناتی برای تقویت عضلات فک ، بیان درمانی ، تمریناتی برای تقویت لب ها ، تمریناتی برای انجام مانورهای بلع غذا و از نرم افزارهای مخصوصی نیز بهره می برد.
اهداف گفتاردرمانی فلج مغزی شیراز
- تقویت عضلات مورد استفاده در حرف زدن
- افزایش توانایی ها در درک و استفاده از زبان
- تقویت روابط اجتماعی
- تقویت اعتماد بنفس
- افزایش مهارت های حرکتی دهانی
- بهبود درک گفتار و زبان
- بهبود توانایی های حل مسئله
- افزایش استقلال در انجام امور فردی
- بهبود توانایی بیان افکار و علایق فردی
- بهبود اختلالات بلع
- بهبود عملکرد گفتاری
- بهبود مهارت های ارتباطی
- کاهش احساس خجالت
- و در کل بهبود کیفیت زندگی
متخصص تشنج و فلج مغزی شیراز
گفتاردرمانی تشنج شیراز
کاردرمانی تشنج شیراز