🍏توصیه های بعد از زایمان برای مادران:
☚اگر دلتان می خواهد گریه کنید، جلوی خودتان را نگیرید. این گریه چیز بدی نیست و گرچه اتفاق های گذشته را هم ممکن است به یادتان بیاورد، اما کاملا فیزیولوژیک است. تنها اگر سابقه افسردگی دارید یا مشکلات حل نشده ای در گذشته موجودند به فکر مشاور خوبی باشید که بتواند بعد از این دوران به شما کمک کند.
☚زمان هایی که حالتان خوب است نوزادتان را مدام در آغوش بگیرید. توی چشم هایش نگاه کنید و اگر دوست داشتید قربان صدقه اش بروید. هروقت احساس کردید حال روحی تان برای بغل کردن نوزاد مساعد نیست او را به همسرتان یا مادرتان بسپارید.
ارگوتراپیست سجاد پیشه ور
☚خوب بخوابید و خوب تغذیه کنید. بی اشتهایی هم یکی از عوارض این دوران است اما ممکن است به لحاظ جسمی ضعیف شوید. پس تا جایی که می توانید تغذیه مناسب داسته باشید.
☚نوزادان زمان قابل توجهی را در روز می خوابند. از این فرصت استفاده کنید و به همراه همسرتان از منزل بیرون بروید. یک گردش نیم ساعته یا یک خرید کوچک می تواند حالتان را تغییر دهد.
☚تا جایی که می توانید نوزاد را به جاهای شلوغ و مهمانی های پرجمعیت نبرید. این کار گرچه سخت به نظر می رسد و ممکن است با آداب اجتماعی ما جور در نیاید، اما برای تامین سلامت روانی نوزاد و آرامش خودتان ضرورت دارد. ضمن تشکر از محبت همه دوستانی که دعوتتان می کنند، مهمانی ها را به زمان دیگری واگذار کنید.
☚هر وقت حال روحی تان خوب بود از نوزادتان مراقبت آغوشی کنید. این کار علاوه براینکه نوزاد را آرام می کند و او را می خواباند، هورمون های شما را تعدیل می کند و دردهایتان را می کاهد و به شما آرامش می دهد.کاردرمان شیراز
☚تا جایی که ممکن است کارهای مربوط به خانه را به کس دیگری واگذار کنید و مراقبت از نوزاد را فقط خودتان به عهده بگیرید. نوزاد احتیاج به امنیت دارد و این امنیت تنها در آغوش شما و پدرش تامین می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های مهربان گرچه مهارت و تجربه زیادی در نگهداری از نوزاد دارند، اما تامین کننده امنیت او نیستند. ضمن تشکر ار محبتشان از آنها بخواهید فقط در امور منزل کمکتان کنند.
☚به همسرتان در نگهداری از نوزاد اعتماد کنید. مهارت و تجربه آقایان گرچه کمتر از شماست، اما نوزاد شما باید با پدرش رابطه عاطفی برقرار کند. اگر مدام به همسرتان ایراد بگیرید او را دلسرد می کنید و رابطه نوزاد با پدرش تخریب می شود.گفتاردرمان شیراز
🍊اطرافیان چه کنند؟
☚تا جایی که می توانید محیط ساکت و آرامی برای مادر و نوزاد فراهم کنید. هرچیز که ممکن است آرامش مادر را به هم بزند حذف کنید.
☚اگر مادر غمگین و ناراحت است، یا دلش می خواهد گریه کند جلویش را نگیرید. تخلیه احساسات به گذشتن این دوران کمک می کند. او را نصیحت نکیند، دلداری اش ندهید، فقط همراهش باشید و احساسش را درک کنید.
☚موجبات شادی و تفریح مادر را فراهم کنید. وقتی نوزاد خواب است بهترین زمان برای تفریح مادر فراهم می شود. مادران تحت تاثیر غریزه مادری ممکن است نخواهند زمان زیادی از نوزاد دور بمانند به غریزه شان احترام بگذارید.
☚کارهای منزل را از دوش مادر بردارید و اجازه دهید او با نوزادش وقت بگذراند.
☚دیدارهای غیرضروری را به زمان دیگری موکول کنید تا این دوران در آرامش بگذرد.
☚بگذارید نوزاد تنها در آغوش مادر و پدرش باشد. مخصوصا مهارت های پدر را زیر سوال نبرید.
☚مهمان های عزیزی برای دیدار کودک می آیند، تا جایی که ممکن است نوزاد را به آغوش آنها ندهید. ضمن حفظ احترام، نوزاد را فقط به آغوش پدر و مادرش بسپارید.
☚مراقب تغذیه مادر تازه فارغ شده باشید. ممکن است بی اشتهایی باعث شود صغف جسمانی مادر بیشتر شود.
کلینیک تخصصی توانبخشی قصردشت شیراز
کاردرمانگران مجرب در شیراز
گفتاردرمانگر با تجربه شیراز